Besloten groep

Besloten avonden
Een besloten avond is bedoeld voor mensen met ruime ervaring in afstemming, naaktheid, zelfzorg en fysieke aanraking, bijvoorbeeld opgedaan via cursussen in biodanza, tantra, massage etc. Het eerste gedeelte komt overeen met de openbare avonden, al zal de opbouw nog korter zijn. Het tweede gedeelte van de besloten avonden geeft ruimte voor ontkleding, waarbij we elkaar masseren en aanraken op de huid (evt met olie), nog altijd binnen dezelfde intenties en grenzen van Massagedans. Dat betekent dat seksuele handelingen (incl. tongzoenen) ook hier niet zijn toegestaan. Ieder lichaamsdeel is even aanwezig als het andere en er rust dus ook geen taboe op het aanraken van de intiemere (geslachts)delen. Natuurlijk kan dit opgewondenheid veroorzaken. Dat is niet verkeerd, maar dansen met een verlangen is iets heel anders dan ernaar handelen vanuit lust. De kracht van Massagedans is dat de stroming van onze vitale levensenergie ons vrij en ontspannen maakt. Sensualiteit en intimiteit zijn niet hetzelfde als seksualiteit, en dat onderscheid wordt in een zuivere , liefdevolle Massagedans goed voelbaar. Ben je in staat om dat te ervaren, dan zul je deze woorden als geen ander begrijpen. De workshopgevers zien zo goed mogelijk toe op een correcte intentie van alle deelnemers.

Voorwaarden.
Voor deelname aan besloten avonden gelden strengere eisen, omdat de opbouw korter is, het lichaamscontact vaak intenser en sensueler, en bovendien deels naakt is.
Om geen afbreuk te hoeven doen aan de fijne, veilige sfeer van liefde, overgave en verbondenheid binnen de groep, zijn de extra vereisten:
* leeftijd vanaf 30 jaar
* ruime ervaring met contactvormen en massage/dans (bijv. biodanza, tantric dance,
tantra, massage)
* verantwoordelijkheid kunnen nemen voor eigen welzijn en dat van de ander
* in staat om jezelf over te geven, zonder jezelf op te geven
* bereid tot contact met anderen, ook al kom je alleen of als stel
* bereid oordelen over jezelf of de ander los te laten (open minded)
* open houding
* vrij van onbehandelde of overdraagbare (geslachts- en/of huid)ziektes
* vrij van ernstige psychische stoornissen of (seks)verslavingen
* akkoord met alle op deze website beschreven intenties en voorwaarden
Heb je twijfels of vragen, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Indeling van de besloten avond uitkleden
De indeling van de besloten avonden is gelijk aan die van openbare evenementen, met het verschil dat mensen kleding uit (kunnen) doen en we elkaar ook met olie kunnen masseren. Aanraking op blote huid is intenser en vrijer dan aanraking over kleding heen. Je maakt steeds zelf de keuze over de mate waarin je kleding wilt uitdoen.
Op de besloten avonden is na de workshop veelal ruimte om elkaar ook liggend te masseren op de aanwezige matrassen.
Deze setting heeft een besloten karakter wat betekent dat de mensen die komen, van te voren geselecteerd zijn of voorgedragen zijn door bestaande leden en we inschatten dat ze passen binnen de groep en het massagedans-concept.
De dans wordt fijner en intenser naarmate je hoger in je seksuele energie zit (onthouding).
Om een goede balans te krijgen tijdens een evenement behoudt de organisator zich het recht voor om iemand te weigeren indien hij/zij het vermoeden heeft dat deze toch niet past binnen de groep en de beoogde sfeer.

Na een eerste keer deelname aan een besloten avond, vindt een evaluatie door de workshopgever plaats waarbij wordt beoordeeld of je past binnen de groep, of je je thuis kan voelen in deze energie en of jouw aanwezigheid een positieve invloed heeft gehad op het geheel. Eventuele feedback van andere deelnemers wordt daarbij ook meegenomen. Wanneer je na je deelname niets van ons terug hoort, zien we je graag terug.

touchGeen (daadgerichte) seksuele handelingen.
Om de hele avond van elkaars energieën te kunnen genieten, elkaars veiligheid te waarborgen en niet voortijdig te ontladen in een orgasme zullen er tijdens de massagedans geen daadgerichte, seksuele handelingen verricht worden.
De strelingen zijn dus alleen op het lichaam en nooit in het lichaam. (geen penetratie) Dit geldt ook v.w.b. strelingen met de tong (niet tongzoenen). Dit betekent niet dat er geen strelingen over de geslachtsdelen kunnen plaatsvinden, zolang de focus hier maar niet alleen op ligt en uiteraard alleen als alle betrokkenen dit fijn vinden. De geslachtsdelen zijn gewoon een onderdeel van je lichaam en worden daarom niet anders benaderd. Het is heel natuurlijk en normaal als je door deze sensuele strelingen en dans opgewonden raakt en/of een erectie krijgt.
We willen en gaan de hele avond / weekend genieten van deze power-energie die dan vrijkomt. Daarom genieten we van ons verlangen naar meer en beheersen we onze lusten zonder er iets mee te moeten. Het is uiteindelijk veel bevredigender om die heerlijke energie te kunnen verspreiden over en te absorberen in ons hele lichaam als een ‘fullbody orgasme” (valleiorgasme) en niet te ontladen in een kort, fysiek orgasme.
Om na afloop die energieke levensenergie maximaal te kunnen opnemen in ons lichaam als een droge spons in een bad van levenskrachtwater, raden wij een periode van minimaal 24 uur van nagenieten / onthouding aan. Hoe langer, hoe voller, krachtiger en meer opgeladen je je zult voelen. Ook zal deze onthouding je nog meer vertrouwen kunnen geven dat je elk verlangen kunt trotseren, als jij dat wilt.
Tongzoenen is iets wat we niet willen. Voor sommigen is dit net zo intiem als seks.
Verder geeft het al snel de indruk, dat jullie een stel zijn en daarmee anderen uitsluiten om ook met je te gaan dansen. Wij willen juist een groepsgebeuren creëren, waarbij er een universele liefde mag ontstaan. En is het zo erg om hiermee te wachten en dit samen na afloop elders te doen?
Als je aanwezig bent, conformeer je aan deze afspraken en wij verwachten dan ook dat je je hier aan houdt, zonder daarmee heel “spastisch” en controlerend om te gaan.

Hygiëne en SOA’s
Wij gaan ervan uit dat jij vrij bent van onbehandelde of overdraagbare (geslachts- en/of huid)ziektes en hoofd/schaamluis. Mocht je hier over twijfelen neem hierin dan je verantwoordelijkheid door bv niet te komen of je onderbroek aan te houden.
Ook is het belangrijk dat je regelmatig je handen wast tijdens de Massagedans.
Dit geldt zeker (ook) na aanraking van eventuele geslachtsdelen ter voorkoming van verspreiding van mogelijke SOA’s. Voorkomen is beter dan genezen.

olie druppeltOlie
De meeste ultieme massagedans is waarbij we elkaar met olie masseren en waarbij we langs elkaar heen glijden. Dit gebeurt alleen tijdens de besloten evenementen. Let op met uitglijden en zorg dat je geen olie onder je voeten krijgt. Het is aan te bevelen om vanaf de knieën naar onderen en vanaf je nek omhoog geen olie te gebruiken.
Als we ergens gaan zitten of liggen, zorgen we dat je eigen badlaken eronder ligt!  Houd er rekening mee dat je kleding en haar vet kunnen worden.
Als je olie vanuit het flesje op je lichaam smeert, zorg dan dat er niets op de vloer drupt.
Als je met koude of hete olie werkt, smeer de olie dan eerst uit op je handen.

Ademhaling.
Zoals koperdraad, elektriciteit geleidt zo geleidt zuurstof de (seksuele) levensenergie door ons lichaam. Daarom is het zo belangrijk om bewust te zijn van een goede, diepe,
buikademhaling, die ons lichaam overal kan bereiken. Verder zul je bij elke bewuste, diepe ademhaling steeds makkelijker weg kunnen zakken in je gevoel en de overgave.
Voel elkaars hart kloppen, stem je ademhaling op elkaar af en voel je samensmelten.
Verder kun je je (seksuele) levensenergie extra stimuleren en verspreiden door bij het in ademen, je PC spier aan te spannen waarbij je je plas zogenaamd inhoudt.
Hierna trek je de bekkenbodem-spieren samen en beweeg je de seksuele energie van daaruit langzaam via je ruggengraat omhoog of door de rest van je lichaam.
(vallei-orgasme). Het is hierbij alsof je de energie bewust in je lichaam aan het rond pompen bent.

 

 

%d bloggers liken dit: