Wij zijn verhuist naar een nieuwe website.
Je kunt deze bezoeken via http://www.massagedans.nl
Deze site en de hier genoemde evenementen zijn dus niet meer actueel.

 

 

 

Wat is massagedans?
Massagedans is een rustige, zachte, (ont)spannende dans waarin we elkaar liefdevol aanraken.
Het is een verstilde beweging waarin we elkaar met het hele lichaam mogen masseren.
Dit gebeurt met volledige aandacht en wederzijdse afstemming.
We houden rekening met elkaars wensen en grenzen. Iedere deelnemer bepaalt voor zichzelf, welke mate van intimiteit en overgave per moment goed en veilig voelt.
Dit alles speelt zich af in een veilige, warme, huiselijke sfeer van gelijkgestemden met een open hart, die het heerlijk vinden om zo respectvol met elkaar in verbinding te zijn.

Visuele sfeerimpressie:tumblr_nq8z5re1g61unuqogo1_500
video-impressie van hoe een massagedans eruit zou kunnen zien.
Ik voel me sexy als ik dans.

Voor wie?
Massagedans (MD) is geschikt voor mensen die er voor open staan, vertrouwd zijn of ervaring hebben om in afgestemd lichaamscontact met elkaar te bewegen en zorg kunnen dragen voor hun eigen welzijn en die van de ander.
Bij de Massagedans (MD) hebben we geen focus op de intieme lichaamsdelen. Wanneer jouw intentie hier wel op gericht is, dan ben je bij Massagedans op het verkeerde adres.
Om deze zuivere intenties, een veilige en liefdevolle sfeer te waarborgen, wordt vanuit de organisatie hier op toegezien.
Om helemaal uit ons hoofd, in ons gevoel en de overgave te komen, wordt er zo min mogelijk gepraat. Er zal geen sprake zijn van een lange opbouw, lange uitleg en een therapeutische benadering, zonder dat dit ten koste gaat van de veilige setting.
Het is daarom belangrijk dat jij de informatie op deze site goed doorgelezen hebt, alvorens met onze MD mee te doen. (zie ook meer info)

10659141_744920868928397_2541265620398373818_nTe alle tijde geldt, doe alleen datgene wat goed voor jou voelt.

Wat, waar en wanneer?
De MD wordt inmiddels door het hele land gegeven, ook zijn er verschillende vormen (openbaar, besloten, vrouwen, mannen, stellen, etc) en verschillende workshopgevers.
Voor meer informatie hierover kijk bij Evenementen.
MD kent twee hoofdvarianten, met ieder hun eigen toegangscriteria: de openbare/geklede en de besloten variant. (Zie ook lid worden.)

Wat kost het?
Massagedans komt voort uit passie om deze dans samen te kunnen beleven en heeft in de basis geen commercieel oogmerk. Daar het door meerdere mensen gegeven wordt, (oa. mensen die ervan moeten leven), en de huur van de ruimte varieert, kunnen de prijzen verschillen.
Bij de massagedans hanteren we in beginsel het ‘Pay as you Feel’ principe.
Geen vooraf vastgestelde prijs dus, maar geven vanuit je hart en jouw financiële draagkracht. Als richtlijn kun je € 5,- per uur aanhouden. In de praktijk duren de avonden vaak van 20.00 tot 01.00 uur, wat neer komt op €25,-.
Er is gratis thee en je kunt meegenieten van de gratis (potluck) hapjes.
Kijk voor de specifieke prijzen bij evenementen.
Ook het lid worden van onze MD Facebook groepen is gratis.

Waarom Massagedans?
Hier een promotiefilmpje over aanraken.
Onderzoeken hebben aangetoond dat fysieke aanraking, onontbeerlijk is voor een goede gezondheid van lichaam en geest. Het is net als vitamine’s. Je kunt lang zonder, maar uiteindelijk raakt je lichaam ontkracht. De massagedans geeft je de kans om op een laagdrempelige, liefdevolle en respectvolle manier deze “liefdes vitamine’s” weer aan te vullen. Single of jarenlang getrouwd, het maakt niet uit. Velen ervaren een (groot) gemis aan liefdevolle intimiteit en hartsverbinding in hun leven.
Massagedans komt tegemoet aan dit verlangen dat ieder mens heeft. Wanneer mensen zich echt gezien, geliefd en (aan)geraakt voelen, ontstaat er een intens geluksgevoel.
De levensenergie die dan gaat stromen is een helende bron van al het leven dat geleefd wil worden. Het maakt je levenslustiger, creatiever, zelfverzekerder en opent je ware ik.
Wij willen je laten ervaren hoe overweldigend jouw bruisende, levensenergie aanvoelt.
Dit wordt nog eens geïntensiveerd door het energetische lichaamscontact met de ander(en). Laat ook de endorfine en oxytocine als een vuurbal van geluk al je zintuigen in vuur en vlam zetten!
Massagedans is verder als een oefen-, speel- en leerschool voor het echte leven.
Belangrijke zaken zoals: grenzen/wensen kunnen aangeven, intimiteit aan durven gaan, (terug krijgen van) vertrouwen in je zelf en de ander, ontspannen, in de overgave komen, uit je hoofd gaan en bv. loslaten komen spelenderwijze in een vertrouwde, warme, veilige omgeving aan bod, Voorbijgaande aan evt oude, kwellende overtuigingen, taboes en pijnen. Reken af met datgene wat je geluk in de weg staat en meld je nu aan als lid.

Visie:
Wij dragen graag bij aan het warmer en liefdevoller maken van onze veelal verkilde, westerse samenleving. Wij geloven erin dat waar liefde en verbondenheid heerst tussen mensen, geen frustratie, onverdraagzaamheid, eenzaamheid en haat meer hoeft te zijn.
Het is de intentie om Massagedans een landelijke dekking te geven met betaalbare, niet commerciële, kleinschalige evenementen in huiselijke sfeer.
Daarnaast willen wij met een “community” website de mogelijkheid bieden dat gelijkgestemden (onderling) en workshopgever elkaar makkelijk kunnen vinden om in lichaamscontact met elkaar in verbinding te komen.
Wij steunen graag alle initiatieven op dit gebied en gunnen ieder het bestaansrecht.
We zijn nog volop in ontwikkeling en staan graag open voor feedback.
Help jij ook mee om onze visie waar te maken en te verspreiden?
(voor meer info: kijk bij organisatie)

Juridisch kader
Massagedans is als idee en concept auteursrechtelijk beschermd.
Laat dit je echter niet weerhouden om Massagedans in de wereld te vergroten door mensen te verwijzen naar onze website en evenementen.
Samen zorgen we voor elkaars welzijn, maar iedereen is verantwoordelijk voor zich zelf. Workshopgevers zijn niet aansprakelijk voor eventuele psychische of materiële consequenties die een Massagedans evt. voor jou kan hebben.
Met deelname aan een Massagedans geef je aan dat je op de hoogte bent van de informatie op deze website en de informatie in de bevestigingsmail, en dat je je conformeert aan het Massagedans concept zoals op deze website beschreven.
Dit geldt ook vwb de bepalingen van de privacywet en hoe we hiermee omgaan.
Kun jij je hier niet mee verenigen, laat ons dat dan weten dan schrijven we je uit als lid.

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen, opmerkingen of aanvullingen dan horen wij dat graag.website massagedans
Ons emailadres is massagedans@gmail.com
(zie ook contact)